Imatge d'arxiu de funcionaris en el seu lloc de treball
Imatge d'arxiu de funcionaris en el seu lloc de treball
Barcelona

El govern revisarà els drets adquirits dels treballadors públics

La Generalitat prepara una revisió general dels drets adquirits dels treballadors públics. Fonts de l'executiu han explicat a Catalunya Ràdio que l'objectiu és replantejar algunes condicions laborals que serien impensables per a treballadors de l'empresa privada. L'objectiu final és retallar la despesa de personal que assumeix el govern, tant de funcionaris com de treballadors públics.

Catalunya RàdioActualitzat
L'executiu de Mas vol revisar, per exemple, els dies de festa que tenen els treballadors públics per assumptes propis, que van de cinc a onze dies l'any. També es podrien replantejar els tiquets restaurant i la reducció de jornada per maternitat un cop acabada la baixa legal de setze setmanes.

Aquesta revisió de condicions laborals se sumarà a la retallada de sou que s'inclou en la segona fase d'ajustos anunciada pel president Mas, i de la qual s'han conegut nous detalls. Sobre aquesta rebaixa, que l'executiu proposa aplicar en les dues pagues extres del 2012, les mateixes fonts consultades per Catalunya Ràdio han assegurat que el percentatge concret no està decidit.

El govern es reunirà la setmana que ve amb els sindidats dels treballadors públics per començar a concretar tots aquests ajustaments.

Anar al contingut