Madrid

El govern retarda fins el 5 de febrer la seva proposta per una reforma laboral

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, finalment, ha fet cas als agents socials i no presentarà al Consell de Ministres d'aquest divendres la seva proposta de reforma laboral, que vol negociar en el marc del diàleg social. Tot i això, preveu debatre la qüestió el 5 de febrer "sense més retards". L'ajornament arriba després que les organitzacions empresarials i els sindicats acordessin demanar el retard al govern espanyol durant la primera reunió del diàleg social després de la ruptura de les negociacions el juliol de 2009.

Actualitzat
Corbacho ha anunciat que no presentarà la seva proposta de reforma laboral al Consell de Ministres d'aquest divendres, com estava previst, per no interferir en el diàleg social. El ministre ha justificat l'ajornament del debat durant 15 dies per la petició de la mesa del diàleg social. Tanmateix, el titular de Treball creu que la qüestió no es pot allargar "sine die" i per això ha fixat el termini del 5 de febrer. En aquest sentit, ha manifestat que ha demanat als agents socials que "accelerin al màxim" les seves negociacions.

Poques hores abans, el secretari general de Comissions Obreres, Ignacio Fernández Toxo, ja anunciava l'ajornament en una entrevista a TVE. L'ajornament arriba després que les organitzacions empresarials CEOE i CEPYME i els sindicats CCOO i UGT acordessin demanar el retard al govern espanyol en la primera reunió del diàleg social que es va fer després de la ruptura de les negociacions el juliol de 2009.

"No es pot actuar de manera compulsiva; seria dolent que un paquet de mesures decidit al Consell de Ministres interferís negativament en la negociació bilateral que mantenim amb les organitzacions empresarials i, per això, hem demanat temps", ha manifestat Toxo sobre la negociació col·lectiva.

Sigui com sigui, Toxo ja admetia que els processos no es poden allargar i que per això calia arribar a un acord en la negociació bilateral amb els empresaris abans de la segona quinzena de febrer, per després poder avançar, deia, en les discussions tripartides juntament amb el govern. En qualsevol cas, tenen de termini el 5 de febrer, segons ha assegurat el ministre.

El líder de CCOO ha manifestat que ara hi ha una nova oportunitat per arribar a un acord en matèria de negociació col·lectiva que afavorirà avançar en altres matèries del mercat laboral.
Anar al contingut