Barcelona

El govern retalla un 15% el sou i la jornada d'uns 7.000 interins per estalviar 32 milions d'euros anuals

El govern reduirà un 15% el sou i la jornada laboral dels funcionaris interins durant dos anys. Ho ha anunciat la vicepresidenta, Joana Ortega, al Parlament, on ha explicat en comissió els comptes del seu departament i ha assegurat que es tracta d'una mesura necessària per retallar la despesa. La reducció afectarà una mica més de 7.100 treballadors.

RedaccióActualitzat
El govern preveu estalviar 32 milions d'euros anuals amb una mesura que la consellera ha subratllat que té caràcter temporal i que s'aplicarà durant dos anys.

A efectes pràctics, la reducció suposarà que els interins afectats treballaran una hora menys al dia per la qual cosa, segons la vicepresidenta, cap servei se'n ressentirà.

La mesura respon a la prioritat de la Generalitat de mantenir el màxim de llocs de treball tot i que els sindicats consideren que el pla proposat no és cap garantia i recorden que la plantilla de treballadors públics ja s'ha reduït en 1.500 persones.

La retallada afectarà uns 7.100 treballadors que fan feines tècniques i administratives i en queden exclosos aquells que fan serveis especials, com els Mossos d'Esquadra, personal docent i sanitari, bombers, agents rurals, veterinaris d'escorxadors i agents penitenciaris.

Els sindicats també diuen que el govern no va escoltar propostes que van fer per estalviar per altres vies, com, per exemple, posar un límit de 5.000 euros mensuals als sous públics.

La mesura d'estalvi es preveu que entri en vigor després que els pressupostos de la Generalitat siguin aprovats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut