El govern remarca que la decisió del TC no aturarà l'objectiu del referèndum

Tant l'executiu com les forces sobiranistes diuen que continuaran endavant amb el referèndum tot i la nova resolució del Constitucional que anul·la els acords del Parlament i obre un nou front judicial contra Carme Forcadell

RedaccióActualitzat

Tant el govern com els partits sobiranistes no pensen cedir davant la nova andanada del Tribunal Constitucional contra el procés. Ara ha anul·lat la resolució que insta el govern a convocar un referèndum d'autodeterminació com a molt tard el setembre, i que el Parlament va aprovar per majoria absoluta l'octubre de l'any passat. Tomba l'apartat que insta l'executiu a incloure una partida per celebrar el referèndum en els pressupostos d'aquest any. El Constitucional també autoritza la fiscalia a engegar noves accions penals contra la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, que ja té un procediment en curs, i contra quatre membres de la mesa pel delicte de desobediència.

Malgrat tot, la majoria independentista al Parlament ha volgut deixar clar que això no frenarà el procés sobiranista. La portaveu de l'executiu, Neus Munté, assegura que la decisió del TC no farà canviar el camí de la Generalitat. "Res no aturarà la nostra voluntat inequívoca de celebrar un referèndum a Catalunya aquest any", remarca.

La presidenta de la cambra catalana respon, des de Twitter, amb una crítica a la judicialització del procés:

Des de la mateixa xarxa, el president de la Generalitat li ha fet costat i ha considerat que la decisió del TC va contra el debat democràtic:

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut