Cartells de rebaixes de l'any 2017 (ANC/Neus Toro)
Cartells de rebaixes de l'any 2017 (ANC/Neus Toro)

El govern espanyol rectifica: els comerços podran fer rebaixes presencials en la desescalada

Finalment les botigues poden fer rebaixes i promocions sempre que s'evitin les aglomeracions

RedaccióActualitzat

Els comerços que poden obrir sí que podran fer rebaixes de forma presencial sempre que es garanteixi que no hi haurà aglomeracions. A partir d'aquest dilluns, també podran obrir centres comercials més grans si aïllen dins de la seva superfície un espai de 400 metres quadrats.

Fa menys d'una setmana el govern espanyol havia negat la possibilitat de fer rebaixes. La decisió va ser rebuda amb moltes crtitiques pels botiguers, que durant dos mesos han pagat el lloguer amb els locals tancats i plens de gènere i que necessiten liquiditat.

El Butlletí Oficilal de l'Estat publicat aquest dissabte introdueix un canvi respecte al que s'havia anunciat anteriorment. Sobre accions comercials o de promoció, autoritza fer rebaixes als establiments comercials "acompanyades de mesures destinades a assegurar que no es generin aglomeracions que impedeixin el manteniment de la distància de seguretat, el compliment dels límits d'aforament o que comprometin la resta de mesures establertes" en l'ordre.

Si s'incompleixen aquestes regles, afegeix aquesta disposició, els comerços hauran d'efectuar el "cessament immediat de les esmentades accions comercials o de promoció si resultés necessari".

El subdelegat de Protecció Civil, Sergi Delgado, ho ha confirmat aquest matí a TV3. Delgado ha afirmat que les botigues podran fer rebaixes de forma presencial sempre que es facin sense aglomeracions:

"Les rebaixes es poden fer sempre que no comportin aglomercions. Apel·lem al sector i a la ciutadania perquè si es provoquen aglomeracions es pot anar un pas enrere."

Aquest dilluns, a tot Catalunya el comerç de menys de 400 metres quadrats ja podrà estar obert sense cita prèvia. Hi ha moltes ganes d'obrir, però entre els comerciants encara hi ha dubtes.

ARXIVAT A:
Coronavirus ComerçEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut