Barcelona

El govern recomana que es pugui repetir l'examen de matemàtiques de la selectivitat

El Departament d'Ensenyament demana que els alumnes que ho sol·licitin puguin repetir l'examen de matemàtiques de selectivitat, que contenia un error en l'enunciat. Vol que els estudiants ho puguin sol·licitar després de saber la nota de les proves, el 28 de juny. La comunicació de l'error no va ser simultània a totes les aules i això ha alterat "la garantia d'igualtat d'oportunitats".

RedaccióActualitzat
El secretari general d'Universitats, Antoni Castellà, ha anunciat que el govern recomana a la comissió coordinadora de les proves d'accés a la universitat (PAU) que ofereixi als 10.000 estudiants que s'han examinat de l'assignatura de matemàtiques de selectivitat l'opció de repetir l'examen.

Durant la prova es va comunicar als alumnes que hi havia un error en l'enunciat, però l'anàlisi d'aquest procés no ha pogut assegurar que tots ells tinguessin des de llavors el mateix temps per fer aquesta rectificació. Per tant, des del govern es creu que no s'ha garantit "la igualtat d'oportunitats".

El nou examen es faria un cop conegudes les notes, el 28 de juny, i només per als alumnes que ho demanessin. És la primera vegada en 23 anys que una prova d'aquestes característiques es podria repetir.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut