Avions de Ryanair
Avions de Ryanair

El govern reclama inversions a Aena davant la situació de Ryanair a Girona

El conseller de Territori, Damià Calvet, es va reunir aquest divendres amb alcaldes i entitats de les comarques gironines per abordar el tema del possible tancament de la base de Ryanair

Actualitzat

La Generalitat reclama a Aena inversions en l'aeroport de Girona que permetin abaixar els seus costos operatius per fer-lo més competitiu davant situacions com la intenció de Ryanair de tancar la seva base.

La companyia aèria es queixa perquè operar a l'aeroport de Girona és més car respecte a altres aeroports d'Europa.

El conseller de Territori, Damià Calvet, es va reunir aquest divendres amb l'associació per la promoció i el desenvolupament de les comarques de Girona (AGI) davant la preocupació per la repercussió de la intenció de Ryanair.

En la reunió, alcaldes i entitats de les comarques gironines han abordat el possible tancament de la base que l'aerolínia irlandesa té a Vilobí d'Onyar, i que, segons els sindicats, es farà efectiu el 8 de gener.

Calvet ha reconegut que hauran de mantenir un doble diàleg, d'una banda amb Aena perquè abarateixi els costos de l'aeroport, i per l'altra, amb Ryanair, per firmar un nou contracte de promoció econòmica.

El govern creu que el tancament encara es pot evitar. La Generalitat defensa que cal una gestió descentralitzada de l'aeroport i demana a Aena que inverteixi en les instal·lacions, però, sobretot, que permeti a Ryanair operar pagant menys diners.

ARXIVAT A:
InfraestructuresAeroports
Anar al contingut