Barcelona

El govern reclama al Ministeri d'Educació les beques d'uns 160.000 estudiants

La tramitació d'aquestes ajudes encara està pendent a Catalunya, mentre que a la resta de l'estat ja s'ha fet el pagament

RedaccióActualitzat

El govern demana al Ministeri d'Educació que agilitzi el conveni per poder fer el pagament de les beques de 158.000 estudiants catalans en situació més vulnerable.

La tramitació d'aquestes ajudes encara està pendent a Catalunya, mentre que a la resta de l'estat ja s'ha fet el pagament.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, demanen explicacions per aquest retard al ministre Ínigo Méndez de Vigo i li reclamen la tramitació urgent de les beques.

El novembre passat el govern va enviar a Madrid el conveni firmat per la gestió anual de les beques del ministeri. Fins dos mesos després, tot i les reiterades reclamacions fetes des de la Generalitat, el govern espanyol no va reconèixer que hi havia un error en el text i en les quantitats i ara cal tornar a començar el procés.

En previsió dels retards habituals, el govern va incloure una partida de 80 milions d'euros en el projecte de pressupostos per avançar als estudiants l'abonament d'aquestes ajudes, però encara no està disponible, perquè que els pressupostos continuen en seu parlamentària.

Ruiz i Baiget diuen que aquesta situació no té precedents i que s'hauria evitat si s'haguessin traspassat les competències en matèria de beques que corresponen a la Generalitat segons diverses sentències del Tribunal Constitucional.

 

Anar al contingut