Barcelona

El govern presenta un requeriment a Adif pel mal estat de la infraestructura de Rodalies

És el pas previ a la presentació d'un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional "per inactivitat de l'administració"

RedaccióActualitzat

El govern, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha presentat un requeriment a Adif pel mal estat de la infraestructura ferroviària de Rodalies a Catalunya. Aquest requeriment és el pas previ a la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional "per inactivitat de l'administració".

La Generalitat considera que Adif ha incomplert les seves obligacions de mantenir la infraestructura en les condicions necessàries per prestar els serveis. Assegura que la falta de fiabilitat del servei de Rodalies i Regionals passa per les deficiències d'aquesta infraestructura per manca d'inversió d'Adif.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat també ha obert un expedient a Renfe per alteració del servei a Rodalies els dies 10 i 12 de juny, en què hi va haver vaga de maquinistes i, segons la informació que ha recopilat el departament, el servei es va veure greument afectat.

126 incidències pendents de reparació per part d'Adif

En total són 126 les incidències sense reparar i que causen els retards crònics de Renfe a Catalunya. TV3 ha tingut accés en exclusiva als punts amb limitacions temporals de velocitat, els efectes de les quals els usuaris pateixen diàriament. El mapa de retards ferroviaris a Catalunya –disponible al 324.cat- permet consultar de forma interactiva cada una de les incidències i mostra que aquests punts estan presents a totes les línies catalanes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut