El gover portuguès anuncia més mesures d'austeritat.
El primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho. (Foto: EFE)
Lisboa

El govern portuguès anuncia més mesures d'austeritat

El primer ministre portuguès, el conservador Pedro Passos, ha anunciat un augment de les càrregues impositives als treballadors i a les empreses.

RedaccióActualitzat
El primer ministre de Portugal, el conservador Pedro Passos Coelho, ha anunciat aquest divendres, en un discurs, noves mesures d'austeritat, que suposaran més càrregues impositives per als treballadors i un descens per a les empreses. Concretament, s'apujarà de l'11 al 18 per cent la contribució dels treballadors a la Seguretat Social i s'abaixarà del 23 per cent al 18 la que grava les empreses.

Passos Coelho ha justificat aquestes noves accions dient que la mesura de compra de bons sobirans que va aprovar dijous el Banc Central Europeu no són suficients per garantir el sanejament de l'economia portuguesa.
 
El dirigent conservador també ha explicat un nou sistema del tall aplicat a les pagues extres del sector públic, que beneficiarà els funcionaris però no als pensionistes, per complir la sentència del Tribunal Constitucional, que va rebutjar aquestes mesures per discriminatòries.
Anar al contingut