Viatgers a l'estació de Sants

El govern podria aixecar el confinament comarcal per Setmana Santa si les dades ho permeten

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, diu que hi ha una pressió "altíssima" als hospitals si s'ha d'afrontar una quarta onada de contagis

RedaccióActualitzat

El govern encara no ha detallat el pla de Setmana Santa amb el qual treballa, tal com va avançar la setmana passada Meritxell Budó. En roda de premsa aquest dimarts, la portaveu del govern s'ha mostrat prudent a l'hora d'avançar decisions però no ha descartat que es pugui aixecar el confinament comarcal si les dades ho permeten.

"Si les dades epidemiològiques ho permeten podrem fer passos endavant i un dels passos necessaris és aixecar la restricció de la mobilitat en l'àmbit comarcal i permetre moure'ns per Catalunya si es pren la decisió."

Segons ha remarcat, l'executiu treballa amb un calendari a set dies vista de la flexibilització de les mesures: per tant, qualsevol decisió que afecti les vacances de Setmana Santa, s'anunciarien a partir del 22 de març, però la decisió sobre el confinament comarcal es podria avançar.

Abans de prendre cap decisió s'analitzaran les dades. Els últims dies estan baixant el nombre de contagis de coronavirus que es detecten, i els principals indicadors avalen la millora de la situació. El Departament de Salut ha notificat menys de mil positius nous i el risc de rebrot recula i està per sota dels 200 punts per primer cop des de mitjans de desembre.

Dues infermeres de l'UCI de l'Hospital Clínic (ACN / Laura Fíguls)

 

Un pla com Nadal

Amb tot la pressió hospitalària segueix sent molt alta, com ha advertit el el director general de Salut, Adrià Comellas, en una entrevista a "Els matins de TV3": "Si hem d'afrontar una quarta onada, ens interessa guanyar com més temps millor perquè els ingressos crítics baixin al mínim possible. 500 persones ingressades a les UCI és una quantitat enorme."

Comellas recomana adoptar una política similar a les vacances de Nadal, en què la mobilitat es va limitar als dies festius:

"Tots tenim moltes ganes de Setmana Santa amb més normalitat, la societat està esgotada i ho hem de tenir present a l'hora de prendre decisions.  Podem pensar en alternatives com per Nadal. Podem pensar fórmules per aprofitar aquells dies per descansar, però amb consciència que és un període que té més risc que altres de l'any... Hem de ser molt prudents en base a la situació epidemiològica."

Comella es remet a les decisions del Procicat però considera que "abans de prendre decisions, cal veure el comportament de la infecció i si han baixat els contagis i la pressió assistencial".

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut