Ciutadans passejant pel carrer el Monterols de Reus (ACN/Mar Rovira)
Ciutadans passejant pel carrer el Monterols de Reus (ACN/Mar Rovira)

El govern permet la mobilitat entre el Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre en fase 3

La mobilitat estarà permesa entre les regions de Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre a partir de dilluns quan entrin en fase 3

RedaccióActualitzat

Les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han estat les pioneres del desconfinament a Catalunya, juntament amb l'Alt Pirineu i l'Aran. Aquest dilluns entra en fase 3 i provaran una altra novetat de la desescalada: la mobilitat interna. Fins ara, només es podien moure per la seva regió sanitària, però amb la nova fase el govern permetrà que els veïns del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre es podran moure entre les dues regions.

La decisió de la Generalitat estrena la gestió de la desescalada que a partir de la fase 3 torna a mans de les comunitat autònomes. Així ho han acordat la consellera de Salut, Alba Vergés, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Ara falta només que Salut faci el tràmit formal d'enviar la petició per carta.

La mobilitat entre les dues regions ja havia estat demanada pel territori, sobretot després que Barcelona i les àrees metropolitanes es van tornar a fusionar en una regió sanitària. Ara, la unió no serà necessària perquè a la pràctica es podran moure com abans de l'estat d'alarma.

L'altra regió que ho podria fer -l'Alt Pirineu-Aran- haurà d'esperar perquè està envoltada de regions en fase 2 i, per tant, no pot obrir fronteres. A partir de la setmana vinent, quan es preveu que Girona, la Catalunya Central i les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf passin a fase 3, la zona de moviments es podria ampliar.

La resta d'àrees, que estaran a la fase 2, la mobilitat segueix restringida dins de la mateixa regió.


Sense moviments entre comunitats

Pel que fa a la mobilitat entre comunitats autònomes, encara s'haurà d'esperar fins arribar a l'anomenada "nova normalitat".

Entrar a la "nova normalitat" també dependrà de la Generalitat i els governs autonòmics, i no caldrà esperar 15 dies -mínim- per avançar, com s'ha fet amb la resta de fases. Sobre com serà aquesta nova etapa, a l'espera que el consell de ministres ho aprovi dimarts, ja sabem que la mascareta i el distanciament físic es mantindrà en el temps fins que no hi hagi vacuna per a la Covid-19.

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut