Barcelona

El govern parla d'"un cúmul de despropòsits" i adverteix que demanarà responsabilitats a Adif

Rull assegura que es treballa perquè a les cinc de la tarda s'hagi recuperat la normalitat

RedaccióActualitzat

El govern ha tornat a ser bel·ligerant arran de l'enèsim caos al servei de Rodalies de Renfe. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha comparegut en roda de premsa en ple caos a Barcelona per l'incendi que ha deixat les estacions de Rodalies del centre de Barcelona sense servei. Rull ha lamentat les afectacions als usuaris i ha assegurat que es treballa perquè a les cinc de la tarda s'hagi recuperat la normalitat. 

El conseller també ha advertit que demanaran explicacions i responsabilitats a Adif, responsable de les instal·lacions on s'ha originat l'incendi. I és que -recordem-ho- el foc ha començat en una zona d'una estació abandonada on s'acumulaven moltes escombraries i on, segons sembla, dormen habitualment indigents. 

Rull ha considerat "molt greus" uns fets que, segons calcula el govern, han afectat al voltant de 100.000 usuaris, xifra diferent de la que dóna Renfe, que parla de 72.000 afectats

Munté: "És una autèntica acumulació de despropòsits per part d'Adif i de Foment"
 


En la mateixa línia que Rull s'ha manifestat la vicepresidenta i portaveu del govern, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu dels dimarts. Munté ha parlat d'una "autèntica acumulació de despropòsits per part d'Adif i per part del Ministeri de Foment". I ha continuat: 

 

"Estem davant d'un problema crònic de mal manteniment d'unes instal·lacions vinculades al servei de Rodalies. Adif no ha donat les explicacions pertinents, una vegada més, i, per tant, des del govern lamentem moltíssim els perjudicis que avui s'han tornat a ocasionar a tantes i tantes persones."


La vicepresidenta ha afegit que "hi ha maneres de gestió diferents i que aquestes incidències i aquests problemes constants tenen solució". És per això que el govern ha tornar a reclamar el traspàs de la gestió:

"A Catalunya hi ha altres operadors que no els passa aquestes coses. Si des del govern espanyol no són capaços de gestionar adequadament aquest servei, nosaltres no defugirem la nostra responsabilitat. Un cop més, reclamem la totalitat del traspàs del servei. Això passa per les vies, els trens, les catenàries, els centres integrals de gestió."


A quarts d'una del migdia, Rodalies ha informat que s'ha recuperat el servei a totes les línies. Tot i això, a aquesta hora s'acumulaven retards superiors als 60 minuts. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut