El govern obrirà un expedient informatiu pels talls de llum de més de 30 minuts

Entre el 2015 i el 2019, la Generalitat va multar amb 7 milions d'euros les companyies distribuïdores d'electricitat per problemes en la qualitat del servei

RedaccióActualitzat

La Generalitat obrirà un expedient informatiu per identificar totes les interrupcions del subministrament elèctric superior als 30 minuts dels darrers tres mesos.

Molts dels pobles i ciutats d'arreu de Catalunya han tingut talls en el subministrament elèctric de manera reiterada. Una situació que s'ha fet més visible amb l'arribada del temporal Filomena i les baixes temperatures.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s'ha reunit aquesta tarda amb els ajuntaments de Barcelona, Badalona, Sabadell, Terrassa, Rubí, Montcada i Reixac i Gavà per abordar aquesta qüestió.  

Diversos ajuntaments ja han anunciat que portaran el cas a la Fiscalia. Només a l'àrea metropolitana, hi ha 13 municipis afectats pels talls d'electricitat. Els ajuntaments denuncien la falta de manteniment i d'inversions històrica, i molts ja han iniciat accions judicials contra les companyies elèctriques.

No és un problema nou i perjudica, sobretot, als barris més humils.

"Sovint les inversions no han anat en aquells llocs on més tall s'estan produint. Hi ha plans d'inversió que no se situarien de forma correcta on més necessitats tenim", ha manifestat Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona

Com que són talls que afecten només uns carrers, falta informació de l'origen i la durada dels talls, i també de la resposta de les companyies elèctriques quan se'n produeix un.

Expedient informatiu per detectar-ne les causes

El govern obrirà un expedient informatiu per identificar totes les interrupcions del servei superiors als 30 minuts. Inclourà les que ja s'han produït i les que es produeixin al llarg de l'hivern. L'objectiu és detectar-ne les causes, avaluar com s'ha fet el retorn del servei i, si cal, sancionar.

Entre el 2015 i el 2019, la Generalitat va multar amb 7 milions d'euros les companyies distribuïdores d'electricitat per problemes en la qualitat del servei. D'altra banda, el Síndic estudiarà les actuacions tant de l'Administració i d'Endesa durant les interrupcions d'electricitat arran del Filomena.

ARXIVAT A:
Energia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut