Barcelona

El govern no té prevista cap trobada amb Rajoy i Sáenz de Santamaría aquests dies a Catalunya

La vicepresidenta espanyola visita demà Barcelona i el president Rajoy ho farà demà passat

RedaccióActualitzat

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat aquest dimarts que l'executiu no té prevista cap reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, ni amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, aprofitant les visites que tots dos faran aquests dies a Barcelona. Sáenz de Santamaría vindrà per reunir-se amb el Gremi d'Editors, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Just l'endemà s'hi desplaçarà Mariano Rajoy, que clausurarà l'assemblea del Fòrum de Marques de Renom.

En la compareixença informativa posterior a la reunió del govern, Francesc Homs ha assegurat: "No s'ha previst cap trobada." El conseller ha dit que des de l'executiu espanyol no se'ls ha demanat res en concret i que han tingut coneixement de les seves visites a través de la premsa. Sobre la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a la capital catalana, coincidint amb la diada de Sant Jordi, el conseller s'hi ha referit en aquests termes: "Estem feliços i contents de tan distingida visita." Homs ha aplaudit que qualsevol s'acosti a conèixer una jornada tan representativa per a Catalunya com Sant Jordi, i ha remarcat que és un dia dels ciutadans que se celebra per tot el món, amb independència de quina sigui la seva ideologia.

La reforma constitucional del PSOE

Pel que fa a la reunió de Rubalcaba i Navarro d'aquest dilluns, el conseller de la Presidència ha dit que és "gairebé un acudit" que el PSOE ajorni la presentació de la seva reforma constitucional al Congrés per després de les eleccions europees del 25 de maig. Homs interpreta que el PSOE no s'atreveix a presentar ara la proposta perquè no li passi factura en els comicis i per por que "per alguna part se'ls escapi un vot". El govern considera poc seriós i sorprenent tenir una iniciativa i no oferir-la de seguida, i ha sentenciat que "si tan convençuts estan -que és una proposta idònia-, farien bé donar-la a conèixer".

Francesc Homs ha posat en dubte que la reforma constitucional del PSOE sigui un tema afermat i àmpliament acceptat ja que, si així fóra, no dilataria la seva presentació al Congrés: "Miri si és madur que ho han de presentar així".

Rubalcaba va anunciar la setmana passada que el seu partit portarà la reforma constitucional que propugna al Congrés i va concretar que ho faria després de les eleccions de maig.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut