Tots els membres del govern reunits al voltant de la taula del Consell Executiu
Reunió del Consell Executiu, que habitualment és els dimarts (ACN / Rubén Moreno)
Catalangate

El govern no en té prou amb el cessament de la directora del CNI: "No tanca el tema"

Des del govern han insistit que no es pot interpretar la destitució d'Esteban com un gest a la Generalitat: "Això no va de gestos, la gravetat del cas requereix decisions assenyades"

Redacció/Agències

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha advertit aquest dimarts que la destitució de la directora del CNI, Paz Esteban, és insuficient davant el cas d'espionatge a líders independentistes a través del programari Pegasus:

"No tanca el tema. Qui pensi que és així, s'equivoca. No n'hi ha prou."

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha sostingut que cal desclassificar els documents relacionats amb el cas Pegasus, que el govern central doni explicacions "clares", saber qui va ordenar l'espionatge, qui el va permetre i qui en tenia coneixement, i garantir que no es repeteixi.

Plaja ha insistit que no es pot interpretar la destitució d'Esteban com un gest a la Generalitat: "Això no va de gestos, la gravetat del cas requereix decisions assenyades."

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la responsable de la cartera de Defensa, Margarita Robles, ha evitat esmentar el cas d'espionatge amb Pegasus i el Catalangate quan ha argumentat els motius del cessament de Paz Esteban al capdavant del Centre Nacional d'Intel·ligència.

Segons Robles, el govern espanyol ha considerat que era el moment de fer un pas endavant per reforçar encara més el CNI davant d'aquells que volen "tenir un protagonisme polític", provinguin de l'àmbit que provinguin.


L'informe de l'Agència de Ciberseguretat

Aquest mateix dimarts, el govern ha rebut l'informe de l'Agència de Ciberseguretat sobre l'evolució del pla de protecció d'alts càrrecs i directius públics de la Generalitat i el seu sector públic. L'executiu considera que les ciberamenaces són un "autèntic risc" per a l'economia, la societat digital i la ciutadania i, per tant, els poders públics "tenen el deure i l'obligació d'actuar".

Pel govern, garantir i disposar d'una administració cibersegura és un dels "eixos estratègics" sobre els quals cal treballar per "disposar d'un país cibersegur", segons consta a l'acord del Consell Executiu.

Un dels pilars principals de protecció en l'àmbit de la ciberseguretat són les persones i el seu lloc de treball, i és clau garantir un model de seguretat que les protegeixi i les capaciti per fer front a les diferents ciberamenaces.

L'increment de l'ús d'eines digitals, noves formes de treballar, nous canals de comunicació i la seva acceleració a causa de la situació generada per la covid, han plantejat la necessitat de desplegar noves solucions per a la protecció del lloc de treball.

ARXIVAT A:
CatalangateEspionatgeGeneralitat de CatalunyaPegasusGovern espanyol
Anar al contingut