Imatge del rescat d'un dels alpinistes que han sobreviscut a l'allau (Foto: EFE)
Imatge del rescat d'un dels alpinistes que han sobreviscut a l'allau (Foto: EFE)
Katmandú

El govern nepalès confirma la mort de vuit alpinistes com a balanç definitiu de l'allau en una muntanya de l'Himàlaia

El govern nepalès ha confirmat la mort de vuit alpinistes, entre els quals hi ha el portaveu de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull. L'ambaixada espanyola a Nova Delhi ja ha començat els tràmits per repatriar el seu cos. Els equips de rescat ja donen per acabada la seva feina perquè consideren impossible poder recuperar cap altre cos.

RedaccióActualitzat
Les autoritats del Nepal han confirmat que són vuit els alpinistes que aquest diumenge van morir en un dels campaments a la muntanya de Manaslu, a l'Himàlaia, quan els va sorprendre una allau. Entre els que van perdre la vida, hi ha el fundador i portaveu de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull, que tenia 43 anys. L'ambaixada espanyola a Nova Delhi, a través de la seva delegació al Nepal, s'encarrega dels tràmits de repatriació del seu cos. Les altres víctimes mortals són quatre francesos, un italià, un nepalès i un alemany. Un total de 21 persones han pogut ser rescatades amb vida.

Els equips de rescat ja donen per acabada la seva feina perquè consideren impossible poder recuperar cap altre cos. L'accident va passar en una zona de difícil accés per als equips de rescat, i les condicions meteorològiques tampoc van afavorir gens les feines de recerca. L'allau va començar a uns 7.200 metres d'altura, va sepultar completament el camp 3 del Manaslu, la vuitena muntanya més alta del món, i va arribar fins al camp 2. En el moment del sinistre, un dels més greus dels últims 20 anys, Gasull, considerat un alpinista experimentat, escalava acompanyat només per un xerpa nepalès.






Anar al contingut