El govern negociarà uns pressupostos pel 2020 amb 2.500 milions més d'inversió
Aragonès, durant una roda de premsa al Palau de la Generalitat (ACN)
Barcelona

El govern negociarà uns pressupostos per al 2020 amb 2.500 milions més d'inversió

Contemplen més places de Mossos i Bombers, la gratuïtat de l'escola bressol i la rebaixa de les taxes universitàries

RedaccióActualitzat

L'esborrany de pressupostos amb què treballa la Generalitat preveu augmentar la inversió en més de 2.500 milions d'euros respecte als pressupostos actuals, prorrogats des del 2017.

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio aquest dimecres, respecte al projecte fallit del 2019 els comptes per al 2020 del vicepresident econòmic del govern, Pere Aragonès, contemplen una pujada de gairebé 800 milions d'euros.


L'escola bressol, gratuïta

Segons fonts del govern, els departaments que més es beneficiarien d'aquests augments si finalment s'aproven els pressupostos, són els d'Interior, Salut i Ensenyament.

En aquest cas, es vol convertir en gratuïta l'etapa d'ensenyament de 0 a 3 anys, l'escola bressol.

També s'hi preveu una rebaixa de les taxes universitàries, a més de noves promocions de Bombers i de Mossos d'Esquadra.  

Inici de converses informals

Les fonts del govern han assegurat que aquest mateix dimecres, amb una reunió informal entre JxCat i ERC, s'iniciaran les converses amb els grups parlamentaris per començar a negociar els pressupostos.

Es preveu que la setmana que ve s'ampliï a la resta de grups parlamentaris. Aragonès també vol exposar el seu projecte a les patronals i als sindicats.

Pressupostos prorrogats

La Generalitat funciona actualment amb els pressupostos del 2017, que s'han hagut de prorrogar durant el 2018 i el 2019 perquè el Parlament no va aprovar-ne de nous.

El 2018 va ser a causa de l'aplicació del 155, i als del 2019 la manca de suports parlamentaris va fer que el govern ni tan sols portés el projecte al Parlament.

Despesa pública i una gran infraestructura

Les fonts del govern asseguren que el nou projecte vol superar el nivell de despesa pública anterior a les retallades dels governs d'Artur Mas.

Entre les novetats anunciades, hi ha finançament per a la construcció d'una gran infraestructura.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat a Catalunya Ràdio que aquesta infraestructura seria el tram central de la línia 9 del metro de Barcelona:



 

 

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut