Barcelona

El govern nega discrepàncies en la interconnexió de xarxes

La Generalitat assegura que tots els membres del govern estan "absolutament d'acord" amb el projecte d'interconnectar les xarxes d'aigües de Tarragona i el sistema Ter-Llobregat per pal·liar la sequera. També veu garantida l'estabilitat de l'executiu, tot i que ERC hagi anunciat que enviarà representants territorials a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre. El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, que ha exercit de portaveu del govern, ha dit que li estranyaria molt veure-hi consellers i ha considerat "peculiar" la petició que es desmunti un tram de la canonada. D'altra banda, el port de Barcelona aplicarà descomptes als vaixells que portin aigua cap a l'àrea de Barcelona.

Actualitzat

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, que aquest dimarts ha comparegut davant dels mitjans després de la reunió de l'executiu, sosté que cap conseller republicà anirà a la marxa del 18 de maig contra la interconnexió, i que dins del govern, tothom dóna suport a l'enviament d'aigua de l'Ebre a Barcelona. "M'estranyaria molt veure consellers a la manifestació", ha remarcat.

En relació amb el mateix tema, el portaveu d'ICV al Parlament, Jaume Bosch, ha assegurat que la formació no participarà a la manifestació del dia 18 a les terres de l'Ebre, tot i que ha afegit que no podrà impedir que els seus militants hi puguin participar a títol personal.

No es desmuntarà cap tram de canonada

Joaquim Llena també s'ha mostrat contrari a desmuntar un tram de la canonada del minitransvasament per garantir que la mesura és temporal, tal com han demanat Esquerra i Iniciativa, en aquest últim cas a través de Joan Saura. El conseller d'Agricultura ha justificat que hi ha "una garantia administrativa" que l'obra funcionarà "només de manera temporal i provisional" i que hi ha "mil mecanismes, des de vàlvules fins a comportes" que són garants que l'aigua no hi circularà quan ja no hi faci falta.

A la reunió d'avui, el consell de govern ha aprovat la creació de la Mesa Nacional de la Sequera, en compliment de la moció aprovada la setmana passada al Parlament.

Descompte de cinc milions per als vaixells que portin aigua

El port de Barcelona ha anunciat que aplicarà descomptes excepcionals en les taxes que pagaran els vaixells que portin aigua, que han d'arribar al maig a la capital catalana. La rebaixa de tres tipus de taxes portuàries permetrà l'estalvi de cinc milions d'euros, segons han explicat fonts del govern.

Concretament, es descomptarà el 80% de la taxa per mercaderia, la meitat de la taxa que pertoca per vaixell i l'exempció total de la taxa pel servei de senyalització marítima.


Anar al contingut