El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Salut, Antoni Comín, durant la visita inaugural al nou bloc quirúrgic de l'…
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Salut, Antoni Comín, durant la visita inaugural al nou bloc quirúrgic de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona (ACN)
Barcelona

El govern lliga la reducció de les llistes d'espera a l'aprovació dels pressupostos

El president de la Generalitat aprofita la inauguració del bloc quirúrgic de Vall d'Hebron per reiterar la seva demanda que el Parlament aprovi els pressupostos

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest divendres que estar sense pressupostos condiciona decisions "crítiques" com el compromís de reduir les llistes d'espera, tant en proves com en visites o operacions. Ho ha dit durant la inauguració del nou bloc quirúrgic de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Puigdemont ha afegit que hi ha una partida de 96 milions d'euros als pressupostos per aconseguir reduir a la meitat el temps d'espera per a proves diagnòstiques i visites a especialistes, i en un 10% el d'operacions:

"Per això necessitem que hi hagi govern a Catalunya. Aquí en tenim, en altres llocs encara el busquen. I calen també pressupostos. Aquí no en tenim, però hem de tenir-ne."

Segons ha afirmat Puigdemont, aquest pla, dotat amb 96 milions, no s'ha pogut aplicar perquè no s'han aprovat els pressupostos, i per això és "imprescindible" aprovar-los per poder aplicar-lo. El president ha afegit que el seu govern "no hi renunciarà".

Anar al contingut