Pla mitjà de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el 20 de febrer de 2020. (Horitzontal)
Pla mitjà de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el 20 de febrer de 2020. (Horitzontal)

El Govern licita les obres del CAP de Can Roca de Terrassa i anuncia 24 noves places de residència per a gent gran

ACN Terrassa.-La Generalitat ha licitat les obres per construir el nou CAP de Can Roca de Terrassa i ha anunciat la creació de 24 noves places públiques de residència per a persones grans a la localitat. Aquests són els principals anuncis que l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, ha comunicat després que s'hagi celebrat la primera reunió de la Comissió Mixta bilateral entre el govern local i el català. "Iniciem una nova etapa basada en la confiança, la cooperació i la lleialtat", ha anunciat el batlle que ha remarcat que s'ha acordat un "acord estratègic compartit". D'altres temes que també s'han tractat són la necessitat d'impulsar el Pla director de rieres, finalitzar l'esponjament de Ca n'Anglada i millorar l'N-150.

Jordi Ballart s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat d'aquesta primera trobada amb la Generalitat perquè suposa un canvi important en la relació del consistori i el Govern. "Ja no es tracta d'anar a reivindicar", ha comentat Ballart que ha assegurat que s'ha definit un protocol d'actuació amb "objectius clars". En aquest sentit ha dit que Terrassa té "grans esperances" en aquesta Comissió Mixta i ha apostat per fer un treball constructiu deixant de banda els interessos de partit. "Malgrat ser de formacions diferents i tenir sensibilitats no sempre coincidents, sí que podem ser exemple de cooperació per millorar la vida dels nostres ciutadans", ha indicat.Per la seva banda, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha destacat la importància de Terrassa dintre del mapa català com a "porta que uneix" l'Àrea Metropolitana amb la Catalunya Central. Així, ha dit que ha de fer una feina de "recosir" i ha indicat que a partir de l'acord estratègic al qual han arribat les dues institucions s'establirà un protocol d'actuació per compartir les experiències d'èxit que té la ciutat amb la resta de Catalunya. Del centenar de propostes que l'Ajuntament va lliurar al president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dijous només se n'han abordat algunes. Entre d'altres destaca la necessitat d'impulsar un pla per millorar l'atenció sanitària a la ciutat. La Generalitat ha anunciat que ja ha licitat les obres per construir el CAP de Can Roca, que permetrà descongestionar el CAP Rambla. A més ha posat sobre la taula l'establiment de centres d'urgències d'atenció primària (CUAP's), i el reforçament de les urgències a l'Hospital de Terrassa i Hospital Universitari MútuaTerrassa. També s'ha anunciat que la setmana vinent s'inicien les obres per obrir al darrer trimestre de l'any una de les tres plantes buides de la residència de Gent Gran Torre Mossèn Homs, dotant la ciutat de 24 noves places. Alhora, la Generalitat ha acceptat seguir els tràmits per posar en funcionament les altres dues plantes buides. Així també han acordat impulsar l'ampliació del centre de dia i residencial per persones amb discapacitat, així com elaborar conjuntament actuacions en l'àmbit de la gent gran a Terrassa.A més, el Govern s'ha compromès ha treballar per construir un nou centre de dia per a persones amb discapacitat mental, completar el projecte d'esponjament de Ca n'Anglada, millorar el traçat i l'entorn de l'N-150 i impulsar ell Pla director de rieres.

Anar al contingut