Beirut

El govern libanès amenaça amb una ofensiva total els islamistes atrinxerats al camp de refugiats de Nahr al-Bared

Mentre milers de refugiats palestins del Líban continuen marxant del que ha estat casa seva, els combats entre l'exèrcit libanès i els milicians islamistes d'Al-Fatah al-Islam estan aturats gràcies a un precari alto el foc. Beirut ha anunciat al braç libanès d'Al-Qaeda que no negociarà i que, si no es rendeixen, l'escalada militar està assegurada. El govern libanès ha amenaçat els islamistes atrinxerats al camp de refugiats de Nahr al-Bared amb una ofensiva total, però els milicians d'Al-Fatah al-Islam, el braç libanès d'Al-Qaeda, ja han respost que estendran el conflicte a altres campaments de refugiats.

Actualitzat
Milers de refugiats palestins continuen marxant del que ha estat casa seva en els últims cinquanta anys. Temen que s'intensifiqui l'espiral de violència que va començar diumenge amb epicentre al seu camp de refugiats. Almenys cinquanta soldats i militants islamistes han mort, i no se sap el nombre de civils víctimes dels atacs. Ara, el govern libanès ha amenaçat els militants islamistes que s'han fet forts a Nahr al-Bared amb una escalada militar. Asseguren que el govern no negociarà amb el que es presenta com el braç libanès d'Al-Qaeda i han anunciat la captura i mort del número 2 de l'organització.

El líder de la majoria al parlament, Saad Hariri, ha llançat el següent missatge pel que fa a la situació dels islamistes: "No tenen cap altra opció que rendir-se. L'exèrcit libanès i les forces de seguretat no permetran que aquesta organització terrorista faci el que vulgui. Ens els hem de treure de sobre." Aquest anunci ha accelerat encara més l'èxode dels gairebé 4.000 palestins de Nahr el-Bared, espantats pel que pugui passar en les pròximes hores. Es dirigeixen a altres camps de refugiats del Líban, des d'on es volen desvincular dels membres d'Al-Fatah al-Islam.

Per la seva banda, el sultà Abou Al-Ainain, membre d'Al-Fatah, ha insistit: "Tots els palestins estem d'acord que cal alliberar el camp de Nahr al-Bared d'aquest grup mafiós i violent, que no té res a veure amb els palestins. Els fets proven que la majoria dels membres d'aquesta màfia no són palestins, sinó que són d'altres països àrabs."

Els islamistes estrangers detinguts fins ara al camp tenen nacionalitat saudita, tunisiana i algeriana. La mateixa procedència que la majoria dels membres d'Al-Qaeda que actuen a l'Iraq. Però les repercussions de les seves primeres accions han tornat a repetir-se fora de Nahr al-Bared. Aquest dimecres a la nit hi va haver una nova explosió a l'est de Beirut, amb cinc ferits. El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha donat ple suport al govern libanès i ha recordat la inviolabilitat dels camps de refugiats seguint la legislació internacional.
Anar al contingut