Roma

El govern italià anuncia mesures urgents contra els acusats de violació

El govern de Silvio Berlusconi ha anunciat que aprovarà mesures urgents després de l'onada d'agressions sexuals que viu el país en les darreres setmanes. Molts dels acusats per aquests casos són estrangers i això està atiant la xenofòbia a Itàlia. En les darreres hores s'han conegut dos nous casos de noies de 14 i 15 anys que haurien estat violades per persones estrangeres. El ministre de l'Interior, Roberto Maroni, ha avançat que entre les mesures que s'aprovaran hi ha la de negar l'arrest domiciliari als acusats de violació.

Actualitzat
El creixent nombre de casos de violacions a Itàlia ha provocat una gran alarma social al país. Per això, el govern de Silvio Berlusconi ha anunciat que actuarà i aprovarà un paquet de mesures urgents.

El ministre de l'Interior, Roberto Maroni, ha avançat a l'alcalde de Roma, Gianni Alemanno, que les mesures s'aprovaran en el proper Consell de Ministres. De moment, el que ha transcendit és que una de les iniciatives podria ser la negació de l'arrest domiciliari als acusats de violació.

L'alcalde de Roma ha qualificat d'"emergència nacional" la situació que viu Itàlia per l'augment de les violacions, un fet que a més amenaça d'atiar la xenofòbia al país, ja que en molts d'aquests casos hi ha implicats homes estrangers.
 
Des de començaments d'any diverses noies, la majoria menors d'edat, han estat víctimes de violació en mans de ciutadans estrangers, algunes de les quals comeses en grup. En un dels casos, un grup de veïns va estar a punt de linxar els sis romanesos acusats de l'agressió.

La diputada Alessandra Mussolini ha demanat l'expulsió dels romanesos que cometin violacions.
Anar al contingut