Jerusalem

El govern israelià utilitza per primera vegada YouTube per difondre imatges de l'atemptat a Jerusalem

Per primera vegada un govern ha utilitzat YouTube per difondre imatges d'un atemptat. Segons informa el diari d'aquest país "Haaretz", ho ha fet l'oficina del primer ministre israelià, Ehud Olmert, que ha penjat en aquest popular portal d'internet imatges de l'atemptat en una escola talmúdica de fa un mes, en què vuit estudiants van perdre la vida. L'executiu israelià, que sempre respon als atemptats amb comunicats oficials a la ràdio i a la televisió, incorporarà YouTube als seus canals de difusió habituals.

Actualitzat

El govern israelià ha penjat al portal d'internet Youtube tres vídeos on es mostren fotografies de l'atemptat a Jerusalem que, el dia 6 d'aquest mes de març, va provocar la mort de vuit estudiants jueus, segons informa el diari "Haaretz".

Tot i que l'executiu no ho ha confirmat, el rotatiu explica que ha descobert que darrere de la iniciativa hi ha l'oficina del primer ministre hebreu, Ehud Olmert. Es tracta de la primera vegada que un govern utilitza aquest recurs, i segons fonts governamentals citades pel diari, serà una estratègia habitual a partir d'ara. Les entrades, però, no apareixen identificades amb l'oficina d'Olmert.

Les cintes són una successió de fotos de l'atac, amb primers plans de la sang de les víctimes i missatges en anglès inserits. En un dels vídeos se sent la conversa de la trucada d'avís d'un estudiant que es va amagar dels terroristes als serveis de seguretat.

Al final dels vídeos, que duren entre un mig minut i setanta segons, es convida la gent a aturar el terrorisme i la sagnia amb la frase: "Actua ara. Atura el vessament de sang, atura el terrorisme". En les dues setmanes que fa que estan penjats a YouTube, els vídeos han tingut més de 7.000 visites.

Anar al contingut