El govern iranià contraataca i convoca manifestacions de suport a tot el país

L'oficialisme iranià està convocat a manifestar-se una altra vegada en un gest per contrarestar les protestes dels reformistes. El règim ha fet un pas més en la repressió: diferents veus del sector conservador han demanat la mort dels líders opositors per traïció a l'islam. Una violència verbal que ha trobat ressò als carrers de Teheran, amb mobilitzacions en què es corejaven lemes agressius. El president, Mahmud Ahmadinejad, ha vinculat els enemics del país, els Estats Units, el Regne Unit i Israel, amb les marxes en contra seu. El contraatac del govern iranià ha anat acompanyat de més detencions d'activistes i periodistes

Actualitzat
El govern iranià ha convocat una nova mobilització arreu del país per replicar les manifestacions opositores del passat cap de setmana. La televisió estatal ha informat de la intenció de recollir, durant les concentracions, un milió de firmes per condemnar els caps de la sedició.

Aquest és el nom amb què designen els líders opositors que contesten des de fa mesos a la reelecció del president Ahmadinejad. En un comunicat, les autoritats iranianes qualifiquen els opositors de servents de l'enemic que actuen amb la ill·lusió, diu la nota, de derrocar el règim islàmic. El comunicat afegeix que el poble islàmic iranià posarà un cop més al seu lloc aquests servents de l'opressió mundial i desbaratarà el seu complot.

Anar al contingut