Els terrenys on estava previst que s'ubiqués el BCN World, prop de Port Aventura
Els terrenys on estava previst que s'ubiqués el BCN World, prop de Port Aventura

El govern intenta convèncer la CUP fent gestos amb el Hard Rock i els Jocs Olímpics

L'executiu es compromet a no formalitzar cap candidatura per als Jocs Olímpics d'hivern fins que no es faci la consulta al territori

Actualitzat

En la negociació sobre els pressupostos de la Generalitat, el govern ha ofert als cupaires excloure el projecte de Hard Rock dels comptes i no presentar cap candidatura per als Jocs Olímpcs d'hivern fins que s'hagi fet la consulta al territori.

En la proposta que l'executiu els ha enviat per intentar aconseguir el seu suport als pressupostos, s'assegura que s'inclourà una disposició addicional a la llei de pressupostos que estableixi que la Generalitat "no assumirà, en cap cas, cap cost en concepte del CRT-Vilaseca".

El CRT-Vilaseca és el centre recretiu turístic previst al costat de Port Aventura, el macroprojecte d'oci i hotels conegut com Hard Rock.

Pel que fa als Jocs Olímpics d'hivern, el govern també planteja una disposició addicional segons la qual no formalitzarà cap candidatura per als Jocs fins que s'hagi fet la consulta ciutadana sobre el projecte, prevista per al 2022.

Pancarta en contra dels Jocs Olímpics d'hivern
Pancarta en contra dels Jocs Olímpics d'hivern (ACN/Marta Lluvich)

El document també obre la porta a una "eventual internalització" del personal del servei d'emergències 112 i un "full de ruta per a la internalització" del servei 061.
 

Retirada de l'acusació particular de la Generalitat

En aquest nou document del govern també s'hi recull la promesa d'iniciar un procés de revisió sistemàtica de tots els procediments oberts en què la Generaltat figura com a acusació particular per retirar-se d'aquells en què no s'hi constati lesions cap a treballadors públics o no se'n pugui acreditar l'autoria.

En aquesta línia, el govern es compromet a retirar les acusacions particulars de set casos relacionats amb els incidents del 30 de gener del 2018.

L'executiu d'ERC i Junts també proposa "limitar tant com sigui possible" el recurs a les unitats d'antidisturbis en els desallotjaments.


La CUP parla de "compromís" del govern

D'aquest text, els cupaires interpreten que tenen "el compromís del govern que tant la partida que fa referència al Hard Rock com la que fa referència als treballs per la candidatura dels JJOO seran retirats del document de pressupostos."

La CUP debat aquest cap de setmana a les assemblees obertes parlamentàries un document per decidir la posició del grup en el debat sobre els pressupostos al Parlament.

El document, que apareix en plena negociació dels comptes, és el que s'ha distribuït a la militància i les organitzacions que integren el grup parlamentari de la CUP. 

ARXIVAT A:
Pressupostos de la Generalitat CUPERCJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut