El govern insta La Moncloa a investigar l'actuació de la Policia Nacional en els disturbis
Un agent de la Policia Nacional durant els aldarulls a la Via Laietana el dia de la vaga general (Reuters)
Barcelona

El govern insta La Moncloa a investigar l'actuació de la Policia Nacional en els disturbis

RedaccióActualitzat

Carta de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, a la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, per demanar-li que s'investiguin les possibles actuacions irregulars de la Policia Nacional durant els disturbis que hi ha hagut a Catalunya arran de la sentència del judici del procés.

A la carta, Budó informa Calvo de l'auditoria interna que fa el Departament d'Interior i el cos de Mossos d'Esquadra per avaluar l'operatiu policial de les últimes setmanes i per detectar actuacions de mala praxi policial i l'insta a crear una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats i que el Ministeri de l'Interior n'obri una altra de caràcter intern.

A la carta, s'hi assegura que "algunes de les imatges d'aquests últims dies han donat la volta al món, han remogut consciències i, fins i tot, han creat alarma social". És per això que demana "actuar de manera coordinada per donar resposta a la societat catalana".

"Debatre i reflexionar" sobre l'ús de bales de goma

El govern també insta de manera urgent l'executiu espanyol a "debatre i reflexionar" sobre l'ús de bales de goma, ja que, assegura "s'ha demostrat de manera reiterada el mal irreparable" que poden fer.

Aquest mateix matí, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el ministre de l'Interior en funcions ha tancat la porta a qualsevol investigació interna a la Policia Nacional assegurant que "nosaltres ens avaluem contínuament" i que no té constància que s'hagi vulnerat el protocol en cap actuació policial.

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàPolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut