Imatge d'arxiu d'una manifestació d'estudiants reclamant la rebaixa de taxes (ACN)
Barcelona

El govern inclourà una rebaixa del 30% de les taxes universitàries als pressupostos

Pere Aragonès assegura que aquesta reducció de taxes és una mesura exigida repetidament per estudiants i rectors

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat anuncia que el projecte de pressupostos pel 2020 inclourà una rebaixa del 30% de les taxes universitàries, segons ha avançat Catalunya Ràdio.

L'anunci s'ha fet just quan s'acaben de reprendre les negociacions entre el Govern i el grup dels Comuns.

El vicepresident, Pere Aragonès, ha explicat que aquesta és una mesura exigida repetidament per estudiants i també pels rectors de les universitats catalanes:

"En els propers pressupostos, els pressupostos del 2020, que esperem que el Parlament aprovi en els propers mesos, inclourem els recursos per fer una reducció de taxes universitàries del 30%. Per tant, el proper curs, si aquests pressupostos són aprovats, l'accés a la universitat s'abaratirà un 30%. En la línia del que ens han reclamat els estudiants al carrer, en la línia del que ens han reclamat també els rectors".

 

Si aquesta reducció de les taxes s'acaba confirmant, es donaria compliment a la moció que va aprovar el Parlament al febrer i que instava el govern a aprovar aquesta reducció i, a més, a recuperar el finançament de les universitats públiques que hi havia abans de les retallades.

El projecte de pressupostos per a aquest any contemplava una partida de 9 milions i mig d'euros per implantar un sistema de beques-salari per als estudiants amb menor poder adquisitiu. Finalment, però, el projecte de pressupostos no va prosperar i aquesta mesura no es va arribar a aplicar.

Fonts del Departament d'Economia i Hisenda asseguren que estan en condicions de fer aquest esforç, en els comptes que està elaborant per a l'any que ve. Els recursos els gestionarà el Departament d'Empresa i Universitats.

L'avantprojecte de pressupostos de la Generalitat en què treballa el Departament d'Economia preveu un increment de la despesa de 2.510 milions d'euros respecte als últims aprovats, els del 2017. Comparat amb la pròrroga del 2019, l'augment és de prop de 800 milions.

 

ARXIVAT A:
UniversitatEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut