Imatge aèria de la taca a les costes de Sant Carles de la Ràpita. (Foto: ACN)
Imatge aèria de la taca a les costes de Sant Carles de la Ràpita. (Foto: ACN)
Sant Carles de la Ràpita

El govern i Repsol netegen una taca de cru de 19 quilòmetres quadrats a Sant Carles de la Ràpita

La Capitania Marítima de Tarragona ha activat el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental a causa d'un abocament de cru procedent de la plataforma Casablanca de Repsol, situada a uns 54 quilòmetres davant de la costa de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià. Segons ha informat la subdelegació del govern a Tarragona, la taca ocupa una extensió de 19 quilòmetres quadrats i aquest dimecres al vespre es troba a uns 40 quilòmetres mar endins. L'empresa responsable de l'abocament i la Generalitat treballen per netejar l'abocament i podrien necessitar fins divendres per fer-ho.

Actualitzat
L'empresa Repsol ha comunicat que aquest dimecres de matinada durant les operacions de posada en funcionament de la plataforma Casablanca -parada uns quants dies per operacions de manteniment programades-, s'ha produït un abocament de producte al mar. Els fets han estat "immediatament comunicats a Capitania Marítima i s'han activat els mitjans i els processos necessaris per resoldre la contingència", han assenyalat fonts de la companyia.

L'abocament ha obligat a activar el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental i ha posat a treballar el govern espanyol i la companyia per netejar la taca, de 19 quilòmetres quadrats d'extensió, que s'ha originat. Les previsions són que el vent de mestral que bufarà aquest dijous afavorirà que l'abocament s'allunyi de la costa i vagi mar endins. Això afavorirà les tasques de neteja que, no obstant això, tot fa preveure que s'hauran d'allargar fins divendres.

Els mitjans de Repsol, amb els activats per Salvament Marítim, estan treballant en el control i la recollida del producte, a la vegada que l'empresa ha obert un expedient intern per descobrir les causes de l'incident, que farà públiques "tan aviat com es coneguin".
Anar al contingut