El govern i el Conselh Generau d'Aran ratifiquen el futur finançament de la Vall

El Consell Executiu, reunit excepcionalment a Vielha, ha acordat també la cessió de diverses competències als òrgans d'autogovern aranesos

Actualitzat

El govern de la Generalitat ha ratificat aquest dilluns l'acord de finançament del Conselh Generau d'Aran per als pròxims cinc anys. S'ha acordat en una reunió extraordinària del Consell Executiu, celebrat per primera vegada en la història a Vielha.

L'import del nou finançament es concretarà en la reunió de la comissió bilateral que es convocarà les pròximes setmanes. La previsió és que el 2023 la xifra del finançament estigui al voltant dels 29 milions d'euros.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha celebrat l'acord:

 

"Això representarà per al nostre país un model d'inici per donar compliment a la Llei de Règim Especial de la Vall d'Aran que ens donarà estabilitat i poder prioritzar i programar totes aquelles inversions que la Vall d'Aran considera estratègiques."

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha fet referència a la llei d'Aran, que reconeix el dret d'autodeterminació del poble aranès:

 

"El Parlament de Catalunya reconeix el dret del poble aranès a decidir el seu futur. És així com la llibertat i la democràcia s'obren camí al segle XXI, i és per això que Catalunya reconeix a les realitats nacionals un dret que també vol veure reconegut per a ella."

 

 

En aquesta mateixa reunió, el govern ha aprovat el traspàs al Conselh Generau de la gestió dels espais naturals protegits i de l'heliport de la boca sud del túnel de Vielha

També impulsarà l'ús de l'aranès en l'àmbit de la salut i en els webs de la Generalitat i elaborarà un pla de lectura específic per a l'Aran. Un altre dels acords és la modificació de la llei de l'esport de Catalunya per crear i reconèixer les federacions esportives araneses.

ARXIVAT A:
Quim TorraGeneralitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut