Números verds a la borsa grega (Foto: EFE)
Números verds a la borsa grega (Foto: EFE)
Atenes

El govern grec només pot pagar sous i pensions fins a l'octubre

Actualitzat
Les notícies que arriben de Grècia no sembla que hagin de fer callar els rumors sobre una possible fallida econòmica del país. El secretari d'Estat de Finances, Filipi Sajinidis, ha assegurat en una entrevista en un canal privat grec que el país només té diners per pagar els salaris i les pensions fins a l'octubre, és a dir, el mes que ve. És per això que Sajinidis ha considerat de vital importància que es lliuri el sisè tram del primer rescat que la comunitat internacional va aprovar al maig del 2010.

"Ens estem esforçant perquè aquest país continuï funcionant sense afrontar problemes", ha assegurat el secretari d'Estat econòmic coincidint amb una obertura a les borses europees tenyides de vermell precisament pels rumors sobre la greu situació de Grècia.

Mentrestant, els mitjans d'aquest país ressalten la importància de l'entrega d'aquest sisè tram del préstec. Es tracta de 8.000 milions dels 110.000 milions d'euros de què constava el primer rescat grec. Davant el temor que Grècia no pogués tornar aquest crèdit, el Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu i la Unió Europea van suspendre una inspecció que havia de permetre l'alliberament del sisè tram i es va donar més temps a Grècia perquè pogués encarrilar les mesures.

Els inspectors arribaran a Atenes dimecres que ve, i del seu informe depèn que els 8.000 milions arribin al govern grec, que en un intent d'encarrilar les coses ha anunciat un nou impost immobiliari amb el qual pretén recaptar 2.000 milions d'euros fins a finals d'any.
Anar al contingut