No dur o fer un mal ús de la mascareta, una infracció lleu que pot costar 100 € (EFE/Mariscal)

El govern fixa les multes per incomplir les normes pel Covid: de 100 a 600.000 euros

No dur mascareta es considera un falta lleu, però incomplir els horaris o els aforaments serien faltes greus o molt greus

Actualitzat

El govern de la Generalitat fixa les sancions per l'incompliment de les normes per la Covid-19, d'entre les quals es considera infracció greu o molt greu no complir els horaris i aforaments. Les multes poden anar des dels 100 euros, en casos lleus, fins als 600.000, en els molt greus.

El govern ha aprovat el projecte de decret llei que estableix les multes per castigar els que se saltin les mesures de prevenció i de contenció sanitàries que es dictin contra la Covid-19. Les sancions les podran aplicar ajuntaments i Generalitat, en l'àmbit de les seves competències, a través dels Mossos i de les policies municipals, que exerciran les funcions de vigilància i control.
 

L'incompliment de l'aforament o dels horaris, és una infracció greu o molt greu (EFE/Marta Pérez)

Infraccions greus

A partir d'ara, es consideren infraccions greus o molt greus tant l'incompliment dels límits d'aforaments als espais tancats o a l'aire lliure com dels horaris d'obertura i tancament per a les diferents tipologies d'establiments i activitats. Les multes per a les infraccions greus aniran des dels 3.001 € fins a las 60.000 €.
 

Infraccions molt greus

Constitueix infracció molt greu la celebració d'actes o activitats que hagin estat expressament prohibides o suspeses per les autoritats, pel risc que suposen. En aquest sentit, les accions tipificades com a molt greus impliquen multes d'entre els 60.001 i els 600.000 €.
 

No seguir les mesures de prevenció sanitària és motiu de sanció (EFE/Marta Pérez)

Infraccions lleus

L'incompliment de l'ús de la mascareta o el seu ús inadequat es considera una infracció lleu, sancionable amb 100 euros. Aquesta categoria d'infraccions lleus es podran multar amb sancions de fins a 3.000 €.

ARXIVAT A:
Coronavirus Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut