El govern estudia tancar l'oci nocturn a tot Catalunya

Els empresaris del sector demanen un pla de rescat amb ajudes immediates i que no se'ls assenyali com a responsables dels rebrots

Actualitzat

El govern estudia la possibilitat de tancar l'oci nocturn a tot Catalunya. Així ho ha afirmat el president, Quim Torra, durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament.

Torra ha defensat una mesura que considera "important" perquè hi ha un "problema" en la prevenció de les relacions del jovent amb el coronavirus.

Pel que fa a Salut, es busca algun tipus de mesura per evitar que grups es reuneixin al carrer durant la nit. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit a Catalunya Ràdio que "la seva socialització és diferent".

Terrassa d'una discoteca de Barcelona
 

Només recomanacions

Argimon ha subratllat que no es vol tant "limitar" sinó més aviat recomanar que les reunions socials no siguin multitudinàries, perquè és com s'estan produint els contagis.

"Al confinament domiciliari no hi hem de tornar.  No dic que no hi tornem - ha dit Argimon-, però nosaltres com a societat hem d'intentar no tornar-hi."

També ha explicat que a Catalunya hi ha una taxa de transmissió que està al voltant del 2, i això comporta que "cal reduir una mica la vida social, que no vol dir eliminar-la".

A més, ha defensat que la cultura és segura, i ha destacat que el sector ha fet un "esforç molt important". Al seu parer, cal saber "conviure amb el virus", perquè durarà mesos.

Pla de rescat per al sector

Per la seva banda, el sector de l'oci nocturn ha reclamat aquest dimecres al govern un pla de rescat amb ajudes immediates i directes, i que no se l'assenyali com a responsable dels rebrots.

També demana al Procicat que aprovi un pla sectorial que reguli l'activitat després de diverses trobades, ja fa més de 15 dies, on es va redactar una proposta consensuada amb tots els detalls de les condicions d'obertura.

Els empresaris calculen que només el 40% dels locals estan oberts, i aquests s'estan autoregulant aplicant les mesures que creuen convenients per fer front a la pandèmia amb seguretat.

 

Festes privades

Al seu parer, l'única manera d'evitar la propagació del virus en els ambients d'oci és a través d'una estricta regulació però que permeti obrir la majoria de locals per evitar el "botellón" i festes privades.

L'Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, ha decidit reduir la freqüència de pas dels autobusos nocturns per evitar sortides durant la nit. Ara, serà de 40 minuts, en comptes dels 20 habituals.També es va escurçar l'horari del metro amb el mateix objectiu.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut