Isabel Rodríguez García, portaveu del govern espanyol, aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres (Europa Press/E. Parra)

El govern espanyol veu un "pas insuficient" el gest d'Otegi i vol que demani perdó

La portaveu, Isabel Rodríguez García, diu que cal condemnar els homenatges als etarres que surten de la presó, però ho desvincula de pactar amb Bildu

RedaccióActualitzat

El govern espanyol considera que les paraules d'Arnaldo Otegi aquest dilluns, en què admetia que el dolor causat a les víctimes d'ETA "mai s'hauria d'haver produït", són "un pas insuficient" perquè també els hauria de "demanar perdó".

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu, Isabel Rodríguez García, s'ha referit a aquesta qüestió: "El nostre respecte i el nostre record a les víctimes d'ETA, amb tot el nostre afecte".

I ha afegit: "No hem d'oblidar mai el dolor que es va causar i que encara avui continua entre els seus familiars i amics i en tota la societat espanyola."

Rodríguez García també ha defensat que Otegi i l'esquerra abertzale "han de passar de la paraula als fets i, per exemple, condemnar quan es fan homenatges o manifestacions en honor a etarres" que surten de la presó.

Abans ha declarat: "Avui és un dia per celebrar que fa deu anys la democràcia va derrotar a ETA". I ha afegit:

"Va ser la democràcia qui va derrotar ETA. Va ser la unitat política, els cossos i forces de seguretat de l'estat, els jutges, els mitjans de comunicació; en definitiva, la societat espanyola, qui va derrotar la banda terrorista ETA."


La portaveu del govern espanyol ha tornat a posar en valor la unitat política quan li han preguntat per la iniciativa del PP que vol prohibir pactar al Congrés dels Diputats i al Senat amb les formacions polítiques que no condemnin la violència de manera explícita.

"Un dels elements que va permetre derrotar ETA va ser la unitat de tots els demòcrates", ha argumentat; i ha valorat que "el PP fa un flac favor a la seva memòria fent aquesta mena de declaracions".

Rodríguez, d'altra banda, ha desvinculat les paraules d'Otegi, coordinador general d'EH Bildu, d'un possible suport d'aquesta formació als pressupostos generals de l'Estat i ha expressat, a preguntes sobre aquesta qüestió, el seu respecte a totes les forces amb representació parlamentària, que són "voluntat del poble espanyol en tota la seva extensió". [Ara fa un any, Bildu va votar a favor dels pressupostos per a aquest 2021.]

ARXIVAT A:
ETAGovern espanyolArnaldo Otegi
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut