El web de la Generalitat amb la informació per participar en el 9-N.
El web de la Generalitat amb la informació per participar en el 9-N.
Madrid

El govern espanyol veu efectes jurídics en el web de la Generalitat per impugnar el 9-N

Els advocats de l'Estat consideren que el web, els vídeos i les comunicacions de la Generalitat tenen efectes jurídics

RedaccióActualitzat

El govern espanyol considera que totes les actuacions de la Generalitat per organitzar el nou 9-N tenen "efectes jurídics i transcendència externa".
En això basen els advocats de l'Estat el recurs d'impugnació del procés participatiu presentat al Tribunal Constitucional.

En concret, el recurs, al qual ha tingut accés l'agència Europa Press, diu que el web "participa2014.cat" té efectes jurídics idèntics als d'una convocatòria ordinària perquè procedeix de la Generalitat.

Afegeix que hi ha un vídeo del president Artur Mas que assumeix la convocatòria -i adjunta també al recurs vídeos de la vicepresidenta, Joana Ortega, i del conseller portaveu, Francesc Homs- i que es delimita qui està cridat a participar, es fixa una data, una hora i un lloc de convocatòria, s'estableixen unes preguntes de manera tancada i s'organitza una administració electoral jerarquitzada.

Això, juntament amb la petició als mitjans de comunicació d'incloure publicitat gratuïta, dóna arguments a l'estat espanyol per considerar el nou 9-N un autèntic referèndum i, per tant, per presentar el recurs al Constitucional.

 

Anar al contingut