El govern espanyol veta la presència del Port de Barcelona en una missió comercial 

Actualitzat

El govern espanyol ha ordenat al Port de Barcelona que no participi en la seva pròxima missió comercial, la setmana que ve a l'Argentina i l'Uruguai, segons confirmen diverses fonts a TV3. El viatge es manté per part dels empresaris, però sense la presència del Port. 

El Ministeri de Foment i Ports de l'Estat expliquen que en cap cas han prohibit, sinó que han "aconsellat" al Port que, davant les circumstàncies polítiques, no era convenient que liderés la missió que ha organitzat per a una quarantena d'empreses.

L'ordre procedia, però, del ministeri d'Exteriors, segons expliquen les mateixes fonts. D'entrada, hi havia reticències perquè estava prevista la signatura d'un conveni per part del conseller Josep Rull amb ministeris de l'Argentina i l'Uruguai. Amb Rull a la presó, i un cop el Port va comunicar que no organitzava la missió, la Generalitat ha renunciat també a enviar-hi cap representant. Consultat per TV3, el Port de Barcelona no ha volgut fer cap declaració.

Des del 1998 que el Port de Barcelona organitzava cada any una missió empresarial a l'estranger. Des d'aleshores, han visitat, entre altres països, la Xina, l'Índia, el Marroc i, ara fa un any, Cuba i Panamà.

No és l'únic port de l'Estat que surt a l'exterior: el mes passat el de Cadis va participar en una missió comercial de la Junta d'Andalusia al Marroc.

La missió d'aquest any començava dilluns que ve Buenos Aires i es tancava dijous a Montevideo. Però segons ha pogut saber TV3, la setmana passada el Ministeri de Foment va traslladar al Port la prohibició de liderar la missió, amb l'argument que en el context polític actual no era oportú cap acte institucional de Catalunya a l'exterior fins després de les eleccions del 21 de desembre.

El Port, que és de titularitat estatal, tot i que el president el nomena la Generalitat, va comunicar dilluns la decisió a la quarantena d'empreses que hi participaven, que van decidir tirar endavant igualment la missió. De manera que el nom del Port ja no figura en la documentació definitiva del viatge, que ara impulsa la Comunitat Portuària.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut