José Luis Escrivá, ministre de Seguretat Social (EFE/Víctror Lerena)

El govern espanyol ultima un acord perquè les empreses vacunin quan hi hagi prou dosis

Permetria acollir-s'hi a les comunitats que ho desitgin. A Catalunya, la patronal ja s'ha ofert a la Generalitat

RedaccióActualitzat

La vacunació agafa velocitat i a Catalunya ja s'han posat més de 2 milions de dosis.

El pla, però, encara funciona per trams d'edat, centrant-se, ara mateix, en els grups d'entre 60 i 79 anys.

Ara per ara, els problemes i retards que hi ha hagut en la distribució no permeten administrar vacunes de manera genèrica a tota la població.

Quan això sigui possible, els treballadors podrien vacunar-se en el lloc de treball o a la mútua laboral que l'empresa té contractada.

Aquest matí, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha avançat que s'està tancant un acord en aquest sentit per a tot Espanya.

En una entrevista a Antena 3, Escrivá ha explicat que "pròximament" signarà un conveni amb la Fundació CEOE, de la patronal espanyola, i amb les mútues laborals, que ha dit que són "part del sistema de Seguretat Social". 

La finalitat del conveni serà facilitar que les comunitats autònomes, "si volen", puguin fer servir "les capacitats logístiques i el persona sanitari" de les mútues laborals per vacunar treballadors "en els pròxims mesos".

A Catalunya, les patronals ja s'han ofert a la Generalitat i altres administracions per vacunar els treballadors.

Escrivá, d'altra banda, s'ha mostrat convençut que l'objectiu assenyalat des de la Unió Europea i assumit pel govern espanyol, de vacunar el 70% de la població espanyola abans que acabi l'estiu, "es complirà".
 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut