Edició digital del diari "Gara" on es recull el comunicat d'ETA en què confirma el procés de desarmament.
ETA ha fet públic a través d'un comunicat al diari "Gara" la seva disposició al desarmament.
Madrid

El govern espanyol treu importància a l'últim comunicat d'ETA i diu que amb la banda no hi ha "transicions ni transaccions"

El número dos d'Interior treu importància a l'últim comunicat de la banda i l'acusa de pretendre un "lliurament per fascicles d'armes".

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ja ha reaccionat al nou moviment d'ETA, que aquest dissabte s'ha compromès a portar fins al final el segellament d'armes anunciat la setmana passada pel grup d'experts internacionals que verifica el procés de pau a Euskadi. El secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, ha titllat l'últim comunicat de "més teatre i més del mateix" i ha considerat "frívol donar consideració a aquest tipus de gestos".

Martínez creu que ETA busca "entrar en una espècie de procés de transició cap a una altra cosa", però ha afegit que amb la banda no hi ha "ni transicions ni transaccions", i ha reiterat per enèsima vegada el missatge oficial que l'únic que n'esperen és la dissolució.

El dirigent popular considera ridícul l'escenificació del segellament d'armes de la setmana passada i denuncia que ETA pretén un "lliurament per fascicles d'armes". També ha afegit que aquestes armes "estan banyades de massa sang i han generat massa sofriment" per entrar en el joc grotesc de les escenificacions i comunicats.

Martínez creu que l'única cosa que fins ara ha demostrat la banda és la seva pretensió d'aconseguir la pau a canvi dels presos, un xantatge al qual no cediran, ha subratllat el número dos d'Interior.

Anar al contingut