El govern espanyol escura la guardiola de les pensions i la deixa sota mínims

El fons de reserva de la Seguretat Social es continuarà buidant per pagar les pensions del desembre i l'extra de Nadal

Actualitzat

El govern espanyol tornarà a recórrer al fons de reserva de la Seguretat Social, la guardiola de les pensions, per finançar part de la paga extra de Nadal dels més de 9 milions de pensionistes.

La ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, ha explicat que el Consell de Ministres ha autoritzat la possibilitat de fer servir el màxim que preveu la llei, 3.598 milions d'euros, però no ha volgut concretar la quantitat exacta. La llei permet treure un màxim del 3% de totes les prestacions contributives que el sistema ha de pagar al llarg de l'any més les despeses de gestió.


Potser no caldrà gastar-ho tot

La ministra no ha concretat la quantitat perquè la paga extra, així com l'ordinària del desembre, també es pagarà amb diners procedents de l'augment de les cotitzacions socials, que han pujat un 8% respecte del que estava previst

Segons ha explicat la ministra, hi ha més ingressos perquè hi ha més llocs de treball i perquè les cotitzacions han crescut per les pujades salarials pactades als convenis col·lectius i per l'alça del Salari Mínim Interprofessional i la pujada de les bases màximes.

A més, l'executiu espanyol també ha donat llum verda a una transferència de 600 milions a la Seguretat Social, procedents d'Hisenda, per la menor emissió de deute i uns interessos més baixos del previst.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio

 

La doble nòmina de les pensiones de desembre puja a 19.292 milions.

Magdalena Valerio, la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en funcions, ha admès que no ha pogut fer tot el que volia:

 

"M'hagués encantat a mi i a tot el govern haver tingut l'oportunitat de tenir un pressupost al 2019, que hi ha hi hagués acord en el Pacte de Toledo i a la mesa de diàleg social en matèria de sistema públic de pensions pensions i haver començat a reorientar aquest transatlàntic amb molta més força al 2019. Estic convençuda que serà possible a partir del 2020"

 

Interactiu relacionat: Has pensat si tindràs pensió?

 

El fons de reserva de la Seguretat Social es va crear l'any 2000 per fer front a qualsevol eventualitat i va arribar a estar dotat amb més de 66.000 milions d'euros l'any 2011.

El govern de Sánchez el va utilitzar al desembre, quan va disposar de 3.000 milions d'euros per a l'extra de Nadal. Ara, a la guardiola de les pensions queden uns 5.000 milions d'euros.

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut