El govern espanyol s'obre a negociar amb Llavaneres l'ús públic de la casa d'estiueig del capità general

ACN Madrid - La ministra de Defensa, Margarita Robles, es mostra disposada a negociar amb l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) l'ús públic de la casa d'estiueig del capità general. El consistori en reclama la devolució, després que s'hagin trobat documents que acreditarien que l'antic propietari la va cedir per fer-hi una escola l'any 1936 i que l'exèrcit franquista, posteriorment, se l'hauria apropiat indegudament. Robles no entra a discutir què va passar l'any 36 i apel·la al registre de la propietat per defensar la titularitat de l'exèrcit. Tot i això, la ministra admet que l'immoble no té usos militars i es mostra disposada a iniciar converses perquè els usos futurs de l'edifici puguin revertir en el conjunt de la ciutadania.

La ministra n'ha parlat al Senat, a preguntes d'ERC i davant la presència de l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora, i regidors del seu govern, desplaçats aquests dimarts a Madrid. Sobre la petició de 'devolució' de l'immoble, Robles insisteix que la inscripció al registre "no es pot modificar" i que el ministeri tampoc pot "atribuir titularitats".

La ministra diu que una eventual discussió sobre la titularitat d'un immoble s'hauria de fer als tribunals, però abans d'arribar a aquest extrem s'ha mostrat disposada a negociar amb l'Ajuntament sobre l'ús públic de l'espai. Des d'ERC, la senadora Mirella Cortès afirma que els cas "no admet massa dubtes" i confia que les paraules de Robles no caiguin en sac foradat.

Anar al contingut