El govern espanyol porta al Constitucional la Llei catalana del cànnabis

RedaccióActualitzat

El govern espanyol recorrerà davant el Tribunal Constitucional la Llei catalana d'associacions de persones consumidores de cànnabis aprovada pel Parlament català el juny passat. I sol·licitarà que, quan s'admeti el recurs, se suspengui cautelarment.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la interposició de recurs d'inconstitucionalitat en relació a aquesta llei catalana, de 6 de juliol, de les associacions de consumidors de cànnabis, que el Parlament català va aprovar el passat 28 de juny amb els vots a favor de tots els grups, el rebuig del PP i l'abstenció del diputat no adscrit Germà Gordó.

L'executiu considera que aquesta llei vulnera competències exclusives de l'Estat, en particular, la competència en matèria de legislació penal, les bases i coordinació general de la sanitat, així com la legislació sobre productes farmacèutics, la seguretat pública i les relacions internacionals, perquè afecta els convenis internacionals subscrits per Espanya.

La Llei catalana d'associacions de persones consumidores de cànnabis

La llei regula que les entitats consumidores siguin sense ànim de lucre, que s'autoabasteixin, que distribueixin el cànnabis entre els seus membres majors d'edat i en fomentin un ús privat.

El text va ser fruit d'una Iniciativa Legislativa Popular que va recollir més de 50.000 firmes.

Una llei pionera

La nova llei, pionera a tot Europa, regula el consum terapèutic i lúdic de cànnabis. L'origen de la iniciativa és protegir el dret fonamental al lliure desenvolupament de la personalitat dels consumidors privats.

A diferència de països com Holanda, que també preveu el consum lúdic, la norma obre camí a regular també el cultiu i el transport de la marihuana fins als clubs.

Anar al contingut