Ábalos, responent a la senadora d'ERC
Ábalos, responent a la senadora d'ERC
Madrid

El govern espanyol reconeix un "deute important" amb Rodalies

El ministre de Foment ho admet al Senat preguntat per l'accident de Vacarisses

RedaccióActualitzat

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha reconegut que hi ha un "deute important" en la inversió en Rodalies. Ábalos s'hi ha referit al Senat, el mateix dia que un descarrilament mortal per una esllavissada ha causat 1 mort i 49 ferits a Vacarisses.

La senadora d'ERC Mirella Cortès li ha preguntat si el govern espanyol tirarà endavant un pla d'inversions efectiu i real a la xarxa de Rodalies de Catalunya, i si millorarà, en concret, el traçat de la línia R4 entre Manresa i Terrassa.

Ábalos li ha contestat que la xarxa dels trens de rodalia ha quedat relegada:

"Efectivament, en aquest país tenim un gran problema i un deute important amb els Rodalies. Perquè hem estat prioritzant altres sistemes de transport i, realment, aquest, que més resol els problemes de la gent, que més té a veure amb la mobilitat i les seves necessitats, ha estat absolutament relegat."

El ministre s'ha remès a l'explicació d'Adif, que el tram de l'accident es va inspeccionar dilluns mateix, menys de 24 hores abans de l'accident, i no s'hi va trobar cap indicador de l'esllavissada.

La senadora d'ERC ha recordat que el tren entre Manresa i Barcelona es va inaugurar el 1859 i trigava 87 minuts, quan avui dia en necessita "tres més".

Cortès ha reclamat que se solucionin les "greus deficiències" de Rodalies i ha recordat que s'han anunciat "pluges de milions" diverses vegades.

El ministre ha demanat el suport d'ERC als pressupostos del 2019 perquè és on, ha dit, estan previstes aquestes inversions a la xarxa de trens.

ARXIVAT A:
MobilitatInfraestructures
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut