Llorca

El govern espanyol preveu ajudes milionàries per als damnificats dels terratrèmols de Llorca

Una setmana després dels terratrèmols que van sacsejar la localitat murciana de Llorca, i que van causar 10 morts i desenes de persones sense sostre, el govern espanyol ha anunciat les primeres ajudes que destinarà als damnificats, entre les quals hi ha 100.000 euros per als que hagin perdut l'habitatge, prop de 7.000 euros l'any en ajudes al lloguer i uns 3.000 més per comprar objectes de primera necessitat.

Actualitzat
Després de la reunió del Consell de Ministres de divendres passat, aquest dimarts s'han començat a conèixer els detalls sobre les ajudes que el govern espanyol destinarà als damnificats pels terratrèmols.

En total, fins a 106.000 euros per a les famílies que s'hagin quedat sense casa, 24.000 euros per als propietaris d'habitatges malmesos, 6.600 euros l'any en ajudes al lloguer i 2.500 per comprar objectes de primera necessitat. Un acord que, a banda d'aportar diners, busca agilitzar els tràmits de les ajudes per a la rehabilitació d'habitatges.

En aquest conveni, a més, el Ministeri de Foment i el govern regional s'han compromès a finançar al 50% les despeses derivades de la reparació, rehabilitació i reconstrucció dels habitatges malmesos.

El record a Llorca

"No oblidem les víctimes". Amb aquestes paraules José Blanco ha remarcat que el govern de Zapatero té molt present la catàstrofe de Llorca després dels dos terratrèmols de fa gairebé una setmana.

Per la seva banda, el president de Múrcia ha agraït el suport dels espanyols i ha assegurat que Llorca "està en ruïnes", mentre que l'alcalde del municipi ha explicat que "no pot sortir sola d'aquesta catàstrofe".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut