Els manifestants portaven simbologia nazi i han fet proclames racistes i homòfobes
Els manifestants portaven simbologia nazi i han fet proclames racistes i homòfobes (Europa Press)
Madrid

La Fiscalia de Madrid investiga la manifestació contra el col·lectiu LGTBIQ+ de Chueca

Convocada per diversos grups de neonazis per protestar en contra de l'Agenda 2030, va desembocar en proclames homòfobes i racistes

RedaccióActualitzat

La manifestació racista i homòfoba de dissabte passat a Madrid ja és objecte d'investigació. La Fiscalia de Madrid ha anunciat que obre diligències per iniciativa pròpia. Vol saber si es pot considerar un delicte d'odi.

La manifestació l'havien convocat diversos grups de neonazis amb l'argument que volien protestar en contra de l'Agenda 2030 del govern espanyol, però van decidir passar pel conegut barri de Chueca, un referent per al col·lectiu LGTBIQ+. La marxa va desembocar en crits d'odi contra els homosexuals.

A més, el govern espanyol ha presentat denúncia davant de la Fiscalia d'Odi en considerar que la manifestació va ser "una expressió d'intolerància incompatible amb la convivència en una democràcia". La querella la presenten el Ministeri d'Igualtat i Drets Socials i Agenda 2030.

Tot dos ministeris ja van anunciar diumenge que tenien la intenció de portar a la Fiscalia aquesta manifestació neonazi. Ho va anunciar la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en el seu perfil de Twitter.

 

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, també va defensar que farien el que calgués per "combatre l'odi":

 

Les imatges de la manifestació han provocat indignació a les xarxes. Els manifestants d'extrema dreta van cantar consignes com "fora mariques dels nostres barris". Portaven simbologia nazi.

 

A la manifestació hi va haver un detingut per incidents, segons ha explicat la portaveu de l'Ajuntament de Madrid, Inmaculada Sanz. La portaveu del govern del PP assegura que les consignes que es van sentir "són inacceptables", però va parlar d'un "petit grup de persones". L'Ajuntament també va recordar que la delegació del govern espanyol és qui va autoritzar la marxa.

Tots els partits excepte Vox, d'extrema dreta, han condemnat els fets. El líder de Més Madrid, Íñigo Errejón, va apuntar que aquests "descerebrats" només són "la punta de llança de l'onada reaccionària".

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaXenofòbiaRacismeExtrema dretaComunitat de Madrid
Anar al contingut