Agents de la Guàrdia Civil durant el registre a "El Vallenc"

El govern espanyol té a punt 4.000 agents per enviar a Catalunya en 24 hores

Interior ha dissenyat un pla per pràcticament doblar els efectius a Catalunya, per si cal fer complir el mandat del TC sobre el referèndum

RedaccióActualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El govern espanyol té mobilitzats 4.000 agents amb els que podria reforçar els efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya, en 24 hores, en el cas que els necessités per complir el mandat del TC, que ha suspès cautelarment la llei del referèndum i el decret de convocatòria de l'1-O. Així n'informa l'agència Europa Press citant fonts coneixedores del dispositiu de seguretat.

Amb aquests agents, el Ministeri de l'Interior ha dissenyat un pla per doblar pràcticament els gairebé 6.000 efectius que les forces de seguretat de l'estat tenen a Catalunya. 

El contingent d'agents pertanyen en la seva majoria a la Unitat d'Intervenció Policial de la Policia Nacional i al Grup de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil.

Aquest nombre d'efectius es podria veure incrementat amb més agents, que podrien ser a Catalunya en 36 hores, una vegada rebuda l'ordre. Amb tot, s'assegura que la consigna del govern de Rajoy és "mantenir la proporcionalitat".

Aquest reforç policial inclou garantir el perímetre de seguretat d'edificis i organismes de l'estat a Catalunya i evitar que l'1-O es puguin instal·lar urnes als col·legis electorals. 

Aquest dimarts la Fiscalia va citar els responsables de Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional a Catalunya per traslladar-los l'ordre que requisin urnes i evitin qualsevol activitat relacionada amb el referèndum.  

A Reus, aquest dimarts es van poder veure furgonetes de la Policia Nacional circulant per la ciutat i aparcades a la caserna de la Guàrdia Civil.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut