El govern espanyol planteja apujar les pensions un 0,9% l'any que ve

Els pensionistes guanyarien poder adquisitiu, segons el pla pressupostari que el Ministeri d'Economia ha enviat a Brussel·les

RedacccióActualitzat

El govern espanyol en funcions s'ha compromès a apujar les pensions un 0,9% l'any 2020. Almenys, és el que consta en el pla pressupostari que el ministeri d'Economia ha enviat a la Comissió Europea.

Com que l'índex d'inflació està clarament per sota (el setembre, l'IPC era del 0,1%), això significaria que, de mitjana, les pensions guanyarien poder adquisitiu.

La normativa europea obliga els estats membres a comunicar els seus plans pressupostaris de cada any amb prou antelació, de manera que el govern espanyol, encara que estigui en funcions, ha d'enviar números concrets a Brussel·les.

En aquest sentit, el pla també recull l'increment de salari dels funcionaris que ja està pactat, del 2%. Això per la banda de la despesa, perquè el pla no concreta increments d'impostos.

 

Previsions lleugerament a la baixa

El ministeri també ha revisat lleugerament a la baixa les xifres macroeconòmiques per a Espanya. Es rebaixa una dècima la previsió de creixement de l'economia espanyola per a aquest any i se situa en el 2,1%. Per a l'any vinent serà de l'1,8%.

Segons el ministeri, bona part d'aquesta revisió a la baixa es deu a un efecte estadístic; preveuen que "malgrat l'alentiment provocat per factors externs i la incertesa internacional" l'economia espanyola continuarà creixent per damunt de la mitjana de la zona euro.

ARXIVAT A:
Pensions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut