L'aforament a les discoteques estarà limitat al 30% (Pexels)

El govern espanyol permet ara l'obertura de bars d'oci nocturn i discoteques en fase 3

El BOE publica que els establiments podran obrir però no s'hi podrà ballar. També aixeca la restricció en els transports: ara ja es podran ocupar tots els seients

Actualitzat

Nova sorpresa del BOE d'aquest dissabte. El govern espanyol ha tornat a rectificar i ara sí que permet la reobertura de bars d'oci nocturn i discoteques en fase 3.

Així ho indica el Butlletí Oficial de l'Estat publicat aquest dissabte, que permet l'obertura només amb un 30% de l'aforament i avisa, però, que si hi ha pista de ball, no s'hi pot ballar.

"L'espai es pot utilitzar per instal·lar-hi taules o agrupacions de taules, no es pot dedicar al seu ús habitual", assegura l'ordre del govern espanyol.

La decisió arriba una setmana després que el BOE publiqués que en fase tres es podrien obrir al 50% locals de restauració i hostaleria "excepte discoteques i bars d'oci nocturn". La mesura va provocar fortes queixes del sector i, finalment, s'ha fet marxa enrere.
 


La patronal de l'oci nocturn diu que molts locals no obriran

La patronal de l'oci nocturn Spain Nightlife ha valorat positivament que el Ministeri de Sanitat hagi rectificat i permeti l'obertura de locals i discoteques en fase 3. Tot i això, veu "molt limitat" l'aforament permès del 30% i ha alertat que molts locals "decidiran no obrir les seves portes fins que no accedeixen a un aforament superior".

"Poques sales obriran ja que perdran els beneficis dels ERTO i la facturació no donarà per pagar els mínims ni les cotitzacions dels treballadors en actiu o en ERTO"

La patronal confia que el fet que les comunitats recuperin competències un cop s'arribi a la fase 3 permeti als governs autonòmics "modificar tot el que creguin convenient", augmentant l'aforamne tot establint altres mesures. Esperen que puguin augmentar l'aforament a un 50 o un 60%.

Pel que fa a la prohibició de fer sevir la pista de ball, ha recordat que la patronal ja va indicar que era "inviable" marcar la pista amb quadrícules o que era "molt difícil" guardar les distàncies. Per això, ha valorat positivament la decisió que la pista es destini a ubicar més taules, tot i l'aforament baix permès.


Reunió amb Interior

Des de Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon), el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província i el Gremi d'Empresaris de Sales de Festa i Discoteques de Tarragona, han explicat que hi ha prevista una reunió amb el Departament d'Interior per "actualitzar" la normativa a la nova situació. 

Sobra la prohibició de fer ús de la pista de ball com a tal, Fecalon entén que es tracta d'una situació "de transició" que s'ha de mantenir només durant la fase 3.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut