Báñez, amb els secretaris generals de CCOO i UGT i els presidents de la CEOE i Cepyme (EFE)
Báñez, amb els secretaris generals de CCOO i UGT i els presidents de la CEOE i Cepyme (EFE)

El sou mínim pujarà 143 euros en tres anys

La ministra d'Ocupació pacta amb els representants de la patronal i els sindicats que el salari mínim interprofessional creixi un 4% aquest 2018, fins als 735,9 euros

Iván GutiérrezActualitzat

Acord per apujar els salaris. La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha pactat amb els sindicats CCOO i UGT i les patronals CEOE i Cepyme augmentar el salari mínim interprofessional durant els pròxims anys. La primera pujada serà aquest 2018, amb un increment del 4% i, per tant, es passarà dels 707 euros mensuals actuals als 735,9 euros.

Aquesta variació serà la primera de tres. Els sindicats han avançat que el 2019 i el 2020 hi haurà dues noves pujades, d'un 6% i un 9% respectivament. Això significarà una pujada total en tres anys d'un 20% aproximadament. Per tant, el 2019 el salari mínim serà d'uns 779 euros i el 2020 arribarà fins als 850 euros.

D'aquesta pujada se'n beneficiaran més de mig milió de treballadors que, ara per ara, cobren el salari mínim interprofessional. L'esborrany del decret s'aprovarà, possiblement, el 29 de desembre. El govern espanyol assegura que tindrà un impacte positiu sobre els ingressos de les cotitzacions de la Seguretat Social de 33,22 milions, i augmentarà en més d'un milió d'euros el pressupost del Fons de Garantia Salarial, ja que el servei públic d'ocupació (SEPE) pujarà en 12,6 milions el seu.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut