Imatge d'una habitació d'hotel
Imatge d'una habitació d'hotel (ACN)

El govern espanyol ordena tancar hotels i càmpings en el termini d'una setmana

Els establiments turístics hauran d'aturar l'activitat en el moment que no tinguin clients i, en cas que tinguin hostes, tenen com a màxim fins al 26 de març per tancar

Actualitzat

El govern espanyol ha ordenat la suspensió de l'activitat d'hotels, càmpings i altres establiments turístics en el termini màxim d'una setmana a causa del coronavirus.

En una ordre del Ministeri de Sanitat publicada aquest dijous a la nit al Butlletí Oficial de l'Estat, l'executiu decreta que els allotjaments han de tancar a partir del moment que no tinguin hostes.

Als que tinguin gent allotjada, els permet continuar funcionant durant un termini màxim de set dies naturals, és a dir, fins al 26 de març.

 

 

Decret que obliga a tancar hotels, càmpings i altres establiments turístics

 

 

La decisió de tancar els hotels arriba el mateix dia que s'ha habilitat el primer hotel de tot l'estat per acollir pacients contagiats de coronavirus: l'hotel Gran Colón de Madrid, proper a l'Hospital Gregorio Marañón:

 

"La concentració de persones en allotjaments turístics, que han de compartir determinats espais comuns, implica un increment del risc de contagi, per la qual cosa, donada la situació de restricció en la mobilitat de persones, resulta necessari, per garantir la contenció de la pandèmia, procedir a suspendre l'obertura al públic d'aquests establiments."

 

Per als establiments turístics de llarga durada, es permetrà l'obertura al públic a aquells que, quan es va declarar l'estat d'alarma, tinguessin clients "allotjats de manera estable i de temporada". Això sempre que els ocupants "comptin amb les infraestructures, als seus propis espais, per poder dur a terme les activitats de primera necessitat".

A banda d'hotels i càmpings, la mesura afecta allotjaments de curta estada, com apartaments turístics o aparcaments de caravanes.

Amb caràcter excepcional, es permet la prestació dels serveis de vigilància, seguretat i manteniment d'aquests establiments.

El tancament d'hotels i altres establiments turístics se suma al d'altres comerços no considerats de primera necessitat, com cafeteries, bars, cinemes, discoteques i sales de concert, entre altres.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut