Jorge Fernández Díaz en una foto d'arxiu (ACN)
Jorge Fernández Díaz en una foto d'arxiu (ACN)
Estrasburg

El govern espanyol ofereix 400 places més per a refugiats

Ho ha anunciat el ministre de l'Interior en funcions a Luxemburg, que ha negat que busqui "rèdits electorals" amb aquesta oferta

RedaccióActualitzat

El candidat del PP per Barcelona i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que és de viatge a Luxemburg per participar en una cimera europea, ha anunciat aquest divendres que Espanya s'ha ofert a acollir 400 refugiats més. Sumats als 586 als que s'havia compromès anteriorment, això fa una xifra que frega el miler:

"Pel final de l'estiu, el nostre desig i convicció és que a Espanya hagin arribat mil refugiats procedents de Grècia, Itàlia, el Líban i Turquia, entre reubicats i reassentats. El que busquem és que aquestes persones puguin venir a Espanya, se les aculli en les condicions apropiades, es puguin integrar i adquireixin la plena condició de ciutadania. Aquest és l'objectiu d'una política d'immigració adequada, que no busca rèdits electorals, sinó actuar amb solidaritat i responsabilitat davant d'un drama humanitari d'aquestes característiques."

Fernández Díaz ha afirmat que aquestes xifres situen Espanya en "una posició d'avantguarda" en l'acollida de refugiats dins de la UE. Fins ara, el govern espanyol en funcions s'havia compromès a rebre 200 refugiats procedents de Grècia i Itàlia i 386 més des del Líban. D'aquests, fins ara només han arribat 124 persones.

En dos anys Espanya ha d'acollir 9.323 sol·licituds d'asil des de Grècia i Itàlia i 1.449 refugiats més des de països no comunitaris. Dels 400 que s'han anunciat ara i que han d'arribar abans d'acabar l'estiu, 200 vindran de Grècia dins del programa de la UE per reubicar 160.000 persones en dos anys. Els altres 200 vindran de Turquia, dins del programa pactat amb el govern d'Ankara conegut com "U per U".

Anar al contingut